Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Westland Utrecht Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 5 March 2024
Westland Utrecht Hypotheken logo

Heeft u zich ingelezen over rentemiddeling bij Westland Utrecht of denkt u daar over na en bent u benieuwd naar de boete waar u rekening mee dient te houden? Hoe zit die boete in elkaar, hoe dient u die te betalen en is de boete bijvoorbeeld fiscaal aftrekbaar? Het zijn terechte vragen over rentemiddeling, die ook gelden voor de mogelijkheden bij andere banken in Nederland.

Over de aftrekbaarheid van de boete bij rentemiddeling kunnen we gelukkig kort zijn. Zowel rentemiddeling bij Westland Utrecht als bij de andere banken levert een boete-opslag op de hypotheekrente op. Die boete is net als de rente zelf netjes aftrekbaar, het zijn namelijk kosten die u dient te maken voor de financiering van uw huis. Dit betekent in de praktijk dat uw rente gewoon fiscaal aftrekbaar blijft zoals u dat gewend bent. De rentemiddeling bij Westland Utrecht zorgt er vooral voor dat u minder rente hoeft te betalen, waardoor de maandlasten een stuk lager uit zullen vallen.

Rentemiddeling voor lagere hypotheeklasten

De rentemiddeling bij Westland Utrecht biedt u vooral de mogelijkheid om de hypotheeklasten te drukken. Sloot u in 2010 een hypotheek af met een hypotheekrente van 5% per jaar, op basis van een rentevaste periode van 10 jaar? U betaalt ook vandaag de dag nog 5% per jaar, terwijl de actuele marktrente rond de 2% schommelt. U kunt zonder rentemiddeling helaas geen gebruik maken van die lagere rente.

Indien u kiest voor rentemiddeling bij Westland Utrecht betekent dit dat de bank inkomsten misloopt, u gaat immers veel minder rente betalen voor dezelfde hypotheek. Om dat verlies aan inkomsten te compenseren betaalt u binnen rentemiddeling bij Westland Utrecht een klein percentage aan boete-opslag. Dit zorgt ervoor dat de rente die u betaalt tussen de 3% en 4% per jaar uitkomt, nog altijd lager dan de 5% die u op dit moment betaalt.

Westland Utrecht rentemiddeling

Spreiding van de boete over de rentevaste periode

Het berekenen van de boete door middel van een rente-opslag voorkomt bovendien dat u die in één keer dient te betalen. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een opslag op de marktrente, die ervoor zorgt dat de bank de boete op termijn netjes kan innen. Een boete voor het openbreken van de rentevaste periode is altijd al fiscaal aftrekbaar, dat is bij rentemiddeling bij Westland Utrecht daarom niet anders. U kunt de volledige hypotheekrente blijven aftrekken, inclusief de boete-opslag die u betaalt voor het middelen van de rente.

Rentemiddeling bij Westland Utrecht

Benieuwd wat dat in de praktijk oplevert, rentemiddeling bij Westland Utrecht? Indien u inderdaad zo’n 5% per jaar aan rente betaalt en de hypotheek nog een rentevaste periode heeft van een paar jaar kan dit u zomaar €100 - €200 per maand aan bruto lasten schelen. Het is wat dat betreft zeer de moeite waard om de mogelijkheden van rentemiddeling bij Westland Utrecht te onderzoeken. De kans is groot dat u aanzienlijk op de kosten kunt besparen, zonder dat u daar een eenmalige boete voor hoeft te betalen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen