Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Rabobank Hypotheken

Rabobank Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij de Rabobank of benieuwd naar hoe dit eigenlijk werkt? Het zorgt voor het middelen van de rente, waarbij u een opslag op de marktrente betaalt ter vergoeding van de boete die u anders zou moeten betalen.

De bank berekent een boete-opslag voor gemiste inkomsten, op het moment dat u een nieuwe lagere rente overeen komt. Ondanks die opslag heeft u met rentemiddeling bij de Rabobank wel degelijk de mogelijkheid om flink op de maandlasten te besparen. Heeft u een aflossingsvrije spaarhypotheek? Dan is rentemiddeling waarschijnlijk niet zo interessant, dit is vooral de moeite waard op het moment dat een lagere rente direct leidt tot lagere maandlasten.

Rentemiddeling bij de Rabobank

Om te profiteren van rentemiddeling bij de Rabobank is het uiteraard van belang om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Betaalt u op dit moment een relatief hoge hypotheekrente (5% of meer) en heeft u nog slechts een paar jaar over van de rentevaste periode die u bent aangegaan? Met name dit laatste is van belang, aangezien dat sterk van invloed kan zijn op de hoogte van de boeterente. Indien u aan deze voorwaarden voldoet is het de mogelijkheden van rentemiddeling bij de Rabobank te onderzoeken, de kans bestaat dat u aanzienlijk op de maandlasten kunt besparen.

Rabobank rentemiddeling

Rentevaste periode van de hypotheek

De rentevaste periode voor een hypotheek spreekt u af tijdens het afsluiten. Het biedt u de zekerheid dat u bijvoorbeeld voor de komende 10 jaar weet wat u maandelijks betaalt. De bank gebruikt die zekerheid echter ook, om de inkomsten gedurende de komende 10 jaar in te kunnen schatten. Wilt u nu profiteren van de lagere hypotheekrente? Dat betekent gemiste inkomsten voor de bank. Vandaar dat rentemiddeling bij de Rabobank een boeterente oplevert, net zoals de andere banken die berekenen wanneer u gebruik maakt van de middeling.

Boete op basis van rentevaste periode

U betaalt een boete op basis van het verschil tussen uw huidige rente en de nieuwe hypotheekrente. Daarnaast is ook de resterende rentevaste periode van belang. Des te korter die periode die nog resterend is, des te lager de kosten over het algemeen uit zullen vallen.

U hoeft de boeterente echter niet in één keer te betalen (dit kan wel). In plaats daarvan zal de bank de boete uitspreiden over de nieuwe rentevaste periode die u afspreekt. U maakt gebruik van rentemiddeling bij de Rabobank, waarbij u een opslag betaalt bovenop de huidige marktrente om de boete op termijn te kunnen voldoen.

Besparen dankzij rentemiddeling bij de Rabobank

Rentemiddeling bij de Rabobank biedt u net als bij de andere verschillende banken uiteindelijk de mogelijkheid om op de maandlasten te besparen. Ondanks de boete-opslag betaalt u voortaan een lager tarief en kunt u op de maandlasten besparen. De besparing loopt het hardst op wanneer u op dit moment een hoge rente betaalt en uw rentevaste periode niet te lang meer loopt. U kunt dankzij rentemiddeling bij de Rabobank dan nu alvast profiteren van de lagere hypotheekrente, zonder dat dit betekent dat u in één keer een hoge boete dient te betalen. Die boete is overigens zowel bij betaling in één keer als op basis van rentemiddeling netjes fiscaal aftrekbaar.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen