Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Florius Hypotheken

Florius Hypotheken logo

Heeft u een Florisu hypotheek en wenst u gebruik te maken van rentemiddeling of onderzoekt u op dit moment de mogelijkheden? Het middelen van de rente kan u aan aanzienlijk voordeel opleveren, zelfs ondanks de boete die u betaalt. De boete zit netjes verwerkt in de hypotheekrente en is dus volledig aftrekbaar. Komt u op dit moment in aanmerking voor volledige hypotheekrenteaftrek? Dat zal na rentemiddeling bij Florius niet anders zijn, waardoor u de boete die u gespreid betaalt zonder problemen kunt aftrekken en u fiscaal optimaal profiteert van de mogelijkheden.

Boete bij rentemiddeling bij Florius

Benieuwd waarom er sprake is van een boete wanneer u kiest voor rentemiddeling bij Florius? Dat heeft te maken met de rentevaste periode die u afspreekt met de bank. U gaat als het ware een contract aan dat stelt dat u de komende 5 of 10 jaar dezelfde rente zal blijven betalen, afhankelijk van de periode die u samen afspreekt. Indien u er op dit moment voor kiest die rentevaste periode open te breken om een lagere rente te gaan betalen loopt Florius inkomsten mis. De bank wenst een vergoeding voor die gemiste inkomsten, dat noemen we de boete.

De boete op een hypotheek bij het opnieuw afspreken van de hypotheekrente kan aardig oplopen. Heeft u wel eens nagedacht over het oversluiten van de hypotheek? Wellicht weet u dan dat dit u enkele duizenden euro’s kan kosten. Het is een bedrag dat u fiscaal kunt aftrekken, maar dat neemt niet weg dat u het bedrag in eerste instantie wel degelijk dient over te maken. Rentemiddeling bij Florius met een boete zit heel anders in elkaar, u betaalt de opslag dan bovenop de hypotheekrente, zodat u er bijvoorbeeld de komende 5 of 10 jaar over kunt doen.

Boete verwerkt in de hypotheekrente

Hoe dat kan? Indien u gebruik maakt van rentemiddeling bij Florius wordt de boete netjes verwerkt in het nieuwe hypotheektarief dat u gaat betalen. Betaalt u op dit moment bijvoorbeeld 5% rente per jaar en is de huidige marktrente 2% per jaar? Florius berekent een opslag bovenop die 2% per jaar, voor de nieuwe rentevaste periode. Gedurende die periode betaalt u de opslag om de boete te kunnen voldoen. U heeft daar na rentemiddeling bij Florius wat dat betreft dus geen omkijken naar, in plaats daarvan heeft u de mogelijkheid om flink op de maandlasten te besparen.

Florius rentemiddeling

Besparen op de maandlasten van uw Florius hypotheek

Wilt u besparen op de maandlasten van uw Florius hypotheek? Dan is het de moeite waard om de mogelijkheden van rentemiddeling goed te (laten) onderzoeken. Uiteraard kunt u de geldverstrekker zelf eens vragen naar de mogelijkheden, daarnaast kan een hypotheekadviseur u daar goed mee van dienst zijn. U kunt op die manier nagaan of het in uw geval de moeite waard is om gebruik te maken van rentemiddeling bij Florius. Met name wanneer u een hypotheek heeft waarop u aflossingen doet kan dit interessant zijn, bij een spaarhypotheek is dit aan de andere kant over het algemeen niet interessant. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan zelfs voor u de mogelijke voordelen van rentemiddeling of het oversluiten van de hypotheek voor u uitrekenen zodat u een juiste keus kunt maken.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen