Beoordeel deze pagina
9,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

ABN AMRO Hypotheken

ABN AMRO Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij ABN Amro en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Meer weten over rentemiddeling in het algemeen en de boete waar u rekening mee dient te houden? We leggen het u helder uit, zodat u gebruik kunt maken van rentemiddeling bij ABN Amro of een van de andere banken. Welke bank u heeft maakt in principe niet uit, al berekent de ABN Amro net als de andere banken zelf hoe de lopende rentevaste periode en de huidige hypotheekrente leiden tot een nieuw tarief op basis van de rentemiddeling.

Levert rentemiddeling bij ABN AMRO een boete op?

Ja, daar kunnen we kort over zijn. Rentemiddeling bij ABN Amro levert een boete op, net als bij de andere banken waar u daar gebruik van wenst te maken. Hoe dat zit? Het heeft te maken met het feit dat u het contract voor de rentevaste periode tussentijds opzegt. U kiest er in principe voor om het contract vroegtijdig te beëindigen en een nieuw contract aan te geven, iets waarvoor de bank een vergoeding verwacht. U kunt dit vergelijken met het oversluiten van de hypotheek, al doet u dat nu bij de bank waar u al zit. Rentemiddeling bij ABN Amro kost u een boete, u mag die echter uitsmeren over de nieuwe rentevaste periode die u samen met de bank overeenkomt.

Spreiding van de boete over rentevaste periode

Dat betekent in de praktijk dat de rentemiddeling bij ABN Amro u geen geld zal kosten, maar aan de andere kant juist geld op zal leveren. Stel dat u nu bijvoorbeeld 5% rente per jaar betaalt. De actuele hypotheekrente bedraagt bijvoorbeeld 2% per jaar. De kans is groot dat u dan tussen de 3% en 4% per jaar aan rente uit zal komen, inclusief de boete die u dient te betalen. Het betekent in de praktijk dat de rentemiddeling bij ABN Amro u een aanzienlijk voordeel op kan leveren, ondanks de boete die u daarvoor betaalt.

ABN AMRO rentemiddeling

Besparen met rentemiddeling bij ABN Amro

Wilt u op de maandlasten besparen door gebruik te maken van rentemiddeling bij ABN Amro? Het is de moeite waard om uw bank te vragen of u de mogelijkheid heeft om de rente te middelen. Bovendien kan een hypotheekadviseur u aangeven wat de mogelijkheden zijn en of het in uw geval de moeite waard is om er gebruik van te maken. Het is uiteindelijk immers wel de bedoeling dat de rentemiddeling bij ABN Amro u een lagere maandlast op zal leveren. Dit valt op voorhand goed te berekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd in welke gevallen het interessant is om gebruik te maken van rentemiddeling bij ABN Amro? Dat is vooral het geval wanneer u een hypotheek heeft waarop u aflossingen doet of waarbij in ieder geval geen sprake is van een spaarconstructie. In dat geval zou u hogere spaarpremies moeten betalen bij een lagere rente. In veel van de andere gevallen levert een lagere hypotheekrente een daadwerkelijk lagere maandlast op. Rentemiddeling bij ABN Amro helpt u de maandelijkse lasten op die manier te drukken, zodat het mogelijk is om tot welk honderden euro’s per jaar aan onnodige kosten te besparen.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen