Beoordeel deze pagina
9/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

ABN AMRO Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 June 2024
ABN AMRO Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij ABN Amro en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Meer weten over rentemiddeling in het algemeen en de boete waar u rekening mee dient te houden? We leggen het u helder uit, zodat u gebruik kunt maken van rentemiddeling bij ABN Amro of een van de andere banken. Welke bank u heeft maakt in principe niet uit, al berekent de ABN Amro net als de andere banken zelf hoe de lopende rentevaste periode en de huidige hypotheekrente leiden tot een nieuw tarief op basis van de rentemiddeling.

Levert rentemiddeling bij ABN AMRO een boete op?

Ja, daar kunnen we kort over zijn. Rentemiddeling bij ABN Amro levert een boete op, net als bij de andere banken waar u daar gebruik van wenst te maken. Hoe dat zit? Het heeft te maken met het feit dat u het contract voor de rentevaste periode tussentijds opzegt. U kiest er in principe voor om het contract vroegtijdig te beëindigen en een nieuw contract aan te geven, iets waarvoor de bank een vergoeding verwacht. U kunt dit vergelijken met het oversluiten van de hypotheek, al doet u dat nu bij de bank waar u al zit. Rentemiddeling bij ABN Amro kost u een boete, u mag die echter uitsmeren over de nieuwe rentevaste periode die u samen met de bank overeenkomt.

Spreiding van de boete over rentevaste periode

Dat betekent in de praktijk dat de rentemiddeling bij ABN Amro u geen geld zal kosten, maar aan de andere kant juist geld op zal leveren. Stel dat u nu bijvoorbeeld 5% rente per jaar betaalt. De actuele hypotheekrente bedraagt bijvoorbeeld 2% per jaar. De kans is groot dat u dan tussen de 3% en 4% per jaar aan rente uit zal komen, inclusief de boete die u dient te betalen. Het betekent in de praktijk dat de rentemiddeling bij ABN Amro u een aanzienlijk voordeel op kan leveren, ondanks de boete die u daarvoor betaalt.

ABN AMRO rentemiddeling

Besparen met rentemiddeling bij ABN Amro

Wilt u op de maandlasten besparen door gebruik te maken van rentemiddeling bij ABN Amro? Het is de moeite waard om uw bank te vragen of u de mogelijkheid heeft om de rente te middelen. Bovendien kan een hypotheekadviseur u aangeven wat de mogelijkheden zijn en of het in uw geval de moeite waard is om er gebruik van te maken. Het is uiteindelijk immers wel de bedoeling dat de rentemiddeling bij ABN Amro u een lagere maandlast op zal leveren. Dit valt op voorhand goed te berekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd in welke gevallen het interessant is om gebruik te maken van rentemiddeling bij ABN Amro? Dat is vooral het geval wanneer u een hypotheek heeft waarop u aflossingen doet of waarbij in ieder geval geen sprake is van een spaarconstructie. In dat geval zou u hogere spaarpremies moeten betalen bij een lagere rente. In veel van de andere gevallen levert een lagere hypotheekrente een daadwerkelijk lagere maandlast op. Rentemiddeling bij ABN Amro helpt u de maandelijkse lasten op die manier te drukken, zodat het mogelijk is om tot welk honderden euro’s per jaar aan onnodige kosten te besparen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen