Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 May 2024
SNS Bank Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij SNS of benieuwd wat u daar aan heeft? Het biedt u de mogelijkheid nu alvast te profiteren van de lagere hypotheekrente, zelfs wanneer uw huidige rentevaste periode nog loopt.

In ruil voor die vroegtijdige mogelijkheid betaalt u een boete-opslag. In de praktijk merkt u daar weinig van, aangezien de rentemiddeling bij SNS er vooral voor zorgt dat u lagere maandlasten betaalt. De opslag berekent SNS Bank als een vergoeding voor het renteverlies voor de bank waarvan sprake is ten opzichte van de oorspronkelijke situatie.

Rentevaste periode voor een hypotheek

De rentevaste periode voor een hypotheek is van groot belang voor zowel u als consument als voor de bank. Sluit u een hypotheek af met een rentevaste periode van 10 jaar? Het betekent dat de hypotheekrente vast staat voor 10 jaar, zodat u daar de komende tijd geen omkijken naar heeft. De bank gebruikt die periode om de inkomsten en uitgaven voor de komende tijd te plannen. Wilt u de rentevaste periode van 10 jaar na een periode van 6 jaar openbreken om te profiteren van de lagere rente? Dan levert dat dus renteverlies op voor de SNS Bank, waardoor u daar een vergoeding voor dient te betalen.

SNS Bank rentemiddeling

Renteverlies voor SNS Bank

Stel dat u in 2010 een hypotheek afsloot met een rente van 5% per jaar, bij een rentevaste periode van 10 jaar. SNS Bank gaat er in dat geval vanuit dat u tot 2020 5% per jaar aan rente blijft betalen. Staat de rente nu ineens op 2% per jaar en kiest u voor rentemiddeling bij SNS om daar gebruik van te kunnen maken? Het betekent in de praktijk dat SNS een groot deel van de inkomsten zal missen. Vandaar dat er binnen rentemiddeling sprake is van een compensatie voor het renteverlies, in de vorm van een boete-opslag.

Compensatie voor renteverlies

Het tussentijds openbreken van een rentevaste periode voor een hypotheek kost normaal gesproken een bedrag dat we aanduiden als een ‘boete’. Dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s en is daardoor niet iets dat veel mensen zomaar even kunnen overmaken. Rentemiddeling bij SNS biedt u de mogelijkheid om die boete uit te spreiden over de maanden en jaren van de nieuwe rentevaste periode. Gaat u een rentevaste periode van 10 jaar aan? Dan kunt u de boete voor de rentemiddeling betalen over die periode van 10 jaar. Dat betekent dat er sprake is van een beperkte rente-opslag, waardoor u mogelijk nog altijd flink op de kosten van uw hypotheek bespaart.

Rentemiddeling bij SNS Bank

U kunt gebruik maken van rentemiddeling bij SNS Bank, wat betekent dat u de mogelijkheid heeft te profiteren van de lagere hypotheekrente van dit moment. De bank kan berekenen wat dit voor u in de praktijk betekent, ook een hypotheekadviseur kan u daar goed mee van dienst zijn. U krijgt op die manier een goed beeld van de kosten, zodat u na kunt gaan of rentemiddeling bij SNS in uw geval interessant is.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen