Beoordeel deze pagina
7/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank Hypotheken

SNS Bank Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij SNS of benieuwd wat u daar aan heeft? Het biedt u de mogelijkheid nu alvast te profiteren van de lagere hypotheekrente, zelfs wanneer uw huidige rentevaste periode nog loopt.

In ruil voor die vroegtijdige mogelijkheid betaalt u een boete-opslag. In de praktijk merkt u daar weinig van, aangezien de rentemiddeling bij SNS er vooral voor zorgt dat u lagere maandlasten betaalt. De opslag berekent SNS Bank als een vergoeding voor het renteverlies voor de bank waarvan sprake is ten opzichte van de oorspronkelijke situatie.

Rentevaste periode voor een hypotheek

De rentevaste periode voor een hypotheek is van groot belang voor zowel u als consument als voor de bank. Sluit u een hypotheek af met een rentevaste periode van 10 jaar? Het betekent dat de hypotheekrente vast staat voor 10 jaar, zodat u daar de komende tijd geen omkijken naar heeft. De bank gebruikt die periode om de inkomsten en uitgaven voor de komende tijd te plannen. Wilt u de rentevaste periode van 10 jaar na een periode van 6 jaar openbreken om te profiteren van de lagere rente? Dan levert dat dus renteverlies op voor de SNS Bank, waardoor u daar een vergoeding voor dient te betalen.

SNS Bank rentemiddeling

Renteverlies voor SNS Bank

Stel dat u in 2010 een hypotheek afsloot met een rente van 5% per jaar, bij een rentevaste periode van 10 jaar. SNS Bank gaat er in dat geval vanuit dat u tot 2020 5% per jaar aan rente blijft betalen. Staat de rente nu ineens op 2% per jaar en kiest u voor rentemiddeling bij SNS om daar gebruik van te kunnen maken? Het betekent in de praktijk dat SNS een groot deel van de inkomsten zal missen. Vandaar dat er binnen rentemiddeling sprake is van een compensatie voor het renteverlies, in de vorm van een boete-opslag.

Compensatie voor renteverlies

Het tussentijds openbreken van een rentevaste periode voor een hypotheek kost normaal gesproken een bedrag dat we aanduiden als een ‘boete’. Dit kan oplopen tot enkele duizenden euro’s en is daardoor niet iets dat veel mensen zomaar even kunnen overmaken. Rentemiddeling bij SNS biedt u de mogelijkheid om die boete uit te spreiden over de maanden en jaren van de nieuwe rentevaste periode. Gaat u een rentevaste periode van 10 jaar aan? Dan kunt u de boete voor de rentemiddeling betalen over die periode van 10 jaar. Dat betekent dat er sprake is van een beperkte rente-opslag, waardoor u mogelijk nog altijd flink op de kosten van uw hypotheek bespaart.

Rentemiddeling bij SNS Bank

U kunt gebruik maken van rentemiddeling bij SNS Bank, wat betekent dat u de mogelijkheid heeft te profiteren van de lagere hypotheekrente van dit moment. De bank kan berekenen wat dit voor u in de praktijk betekent, ook een hypotheekadviseur kan u daar goed mee van dienst zijn. U krijgt op die manier een goed beeld van de kosten, zodat u na kunt gaan of rentemiddeling bij SNS in uw geval interessant is.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen