Beoordeel deze pagina
8,3/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Argenta Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 June 2024
Argenta Hypotheken logo

Steeds meer banken bieden de mogelijkheid tot rentemiddeling aan, maar daar behoort Argenta helaas niet toe. De Belgische bank en hypotheekverstrekker kiest ervoor om deze mogelijkheid niet aan te bieden. Dat betekent dat het als klant van Argenta niet mogelijk is om de rente te laten middelen.

Rentemiddeling biedt klanten van andere banken de mogelijkheid om direct te profiteren van een lagere hypotheekrente, zonder dat daarbij een boeterente komt kijken. Rentemiddeling is wat dat betreft een alternatief voor het oversluiten van de hypotheek. Er is sprake van een complexe berekening, die er uiteindelijk voor zorgt dat de boeterente wordt uitgesmeerd over de nieuwe looptijd van de nieuwe rentevaste periode. Argenta heeft besloten om die mogelijkheid niet aan te bieden en alles bij het oude te houden. Dat betekent in de praktijk dat klanten die een lagere rente wensen zijn aangewezen op het oversluiten van hun hypotheek, eventueel naar een andere hypotheekverstrekker.

Geen rentemiddeling bij Argenta

Argenta geeft aan geen rentebemiddeling aan te bieden en heeft bovendien geen prognose gegeven van op welke termijn deze mogelijkheid wel beschikbaar zou komen. We kunnen daaruit concluderen dat er op dit moment geen concrete plannen bestaan om daarmee aan de slag te gaan. Het betekent dat klanten van Argenta niet de mogelijkheid hebben om hier gebruik van te maken en daar op de korte termijn ook niet op hoeven te rekenen.

Argenta hypotheken

Dat is vooral vervelend voor klanten die enkele jaren geleden een hoge rente hebben afgesloten en nu niet kunnen profiteren van de lage rentes van dit moment. Anders dan Argenta bieden veel Nederlandse banken inmiddels wel rentemiddeling aan. Het is op die manier mogelijk om al direct te profiteren van een lagere rente zonder boeterente, waardoor de maandlasten lager uitvallen. Waarom Argenta geen rentemiddeling aanbiedt en dat ook niet van plan is wordt uit de website niet goed duidelijk.

Hypotheek oversluiten

Klanten van Argenta die graag gebruik zouden maken van rentemiddeling hebben uiteraard wel een alternatief. Het gaat om het klassieke oversluiten van de hypotheek. Dit betekent in principe dat de hypotheek volledig wordt afgelost, door op hetzelfde moment een nieuwe hypotheek af te sluiten. De nieuwe hypotheeklening biedt de mogelijkheid om de oude af te lossen.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het niet zomaar is toegestaan om de hypotheek tussentijds volledig af te lossen. Er is sprake van een hypotheekovereenkomst voor bijvoorbeeld een periode van 30 jaar. Een vroegtijdige aflossing kost de bank geld, op basis van de resterende rentevaste periode.

Boeterente bij Argenta

Om die kosten te berekenen maakt Argenta net als andere banken gebruik van een boeterente bij oversluiten. Het betekent in de praktijk dat het tot een paar duizend euro kan kosten om de hypotheek over te sluiten en daarmee te profiteren van een lagere rente. Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar, maar dat neemt niet weg dat het geld in eerste instantie beschikbaar dient te zijn om de kosten te kunnen voldoen.

We houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten, om het u te kunnen melden indien Argenta toch besluit om rentemiddeling aan te gaan bieden. Op dit moment lijkt dat echter niet het geval.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen