Beoordeel deze pagina
8/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

ING Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 2 April 2024
ING Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij ING? U heeft daar de mogelijkheid gebruik te maken van rentemiddeling, wat betekent dat u mogelijk kunt profiteren van de lagere hypotheekrente van dit moment. Betaalt u nog een hoge hypotheekrente en wilt u daar graag wat aan doen zonder bij ING te hoeven vertrekken? Een verzoek tot rentemiddeling kan uitkomst bieden, zowel een hypotheekadviseur als uw bank kan berekenen of dit het geval is.

Wat is rentemiddeling?

Rentemiddeling biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van een lagere hypotheekrente. Er komt een opslag op de lage hypotheekrente van dit moment, om de boete voor het tussentijds openbreken van de hypotheek te betalen. Het betekent in de praktijk dat u op de kosten kunt besparen, terwijl u maandelijks betalingen doet om de boete uiteindelijk te kunnen betalen.

Onder andere de Vereniging Eigen Huis maakt zich er hard voor dat zoveel mogelijk banken u de mogelijkheid tot rentemiddeling bieden. ING biedt die mogelijkheid al een langere tijd.

Rentemiddeling bij ING in twee verschillende situaties

Het is bij ING in twee verschillende situaties interessant om gebruik te maken van rentemiddeling. Wilt u een nieuwe rentevaste periode, bijvoorbeeld om de komende 10 of zelfs 20 jaar van de lage rente te profiteren? Indien uw huidige rentevaste periode nog niet is afgelopen is dat officieel nog niet mogelijk. Om te voorkomen dat u te laat bent omdat de rente over een paar jaar weer oploopt kunt u nu gebruik maken van rentemiddeling bij ING. Het betekent in de praktijk dat u nu alvast kunt profiteren van de lagere tarieven, waarbij u een opslag betaalt voor de vroegtijdige verandering. Onder de streep kan dit een aanzienlijk voordeel op de (bruto) maandlasten opleveren.

ING rentemiddeling

Is de boete bij rentemiddeling aftrekbaar?

U betaalt bij rentemiddeling eigenlijk een boete, in de vorm van een opslag op de huidige lage marktrente. U merkt daar weinig tot niets van, omdat de maandlasten afnemen ten opzichte van het bedrag dat u nu betaalt. Was er geen sprake geweest van een boete? Dan had de rentemiddeling bij ING nog voordeliger uit kunnen pakken. U zorgt er met de rentemiddeling als het ware voor dat u deels bespaart, zodat u er nu alvast gebruik van kunt maken.

De boete is aftrekbaar, omdat u het betaalt in de vorm van hypotheekrente (die aftrekbaar is, mits u aan de voorwaarden daarvoor voldoet). Zou u de boete in één keer afkopen? Ook in dat geval is de boete aftrekbaar, het gaat om kosten voor de financiering van uw woning. Wat dat betreft vormt rentemiddeling een zowel financieel als fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden, u heeft bij ING de mogelijkheid om flink op de kosten van uw hypotheek te besparen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen