Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Obvion Hypotheken

Obvion Hypotheken logo

Op dit moment profiteren van een lagere hypotheekrente, terwijl de rentevaste periode nog een tijdje doorloopt? U kunt daarvoor gebruik maken van rentemiddeling bij Obvion. U voorkomt daarmee dat u nog een paar jaar dient te wachten, in ruil daarvoor betaalt u een boete-opslag op de lagere rente.

In de praktijk betekent dit dat u direct kunt besparen dankzij rentemiddeling bij Obvion, u hoeft niet eenmalig een hoge boete te betalen. De boete wordt netjes verspreid over de nieuwe rentevaste periode, zodat u daar bijvoorbeeld 5 of 10 jaar de tijd voor heeft.

Uiteraard is de boete-opslag op de hypotheekrente gewoon fiscaal aftrekbaar, zoals de boete die u in één keer betaalt dat ook is. Het betekent dat u na de rentemiddeling bij Obvion gewoon gebruik kunt blijven maken van de hypotheekrenteaftrek. Uw rente wordt wat lager, zodat u zowel bruto als netto een aanzienlijk bedrag kunt besparen. Het helpt u ervoor te zorgen dat uw Obvion hypotheek voordeliger wordt. Zowel Obvion als een onafhankelijk adviseur kan voor u berekenen of het interessant is om gebruik te maken van rentemiddeling.

Hoe werkt rentemiddeling bij Obvion en wat zijn de voorwaarden?

Benieuwd hoe de rentemiddeling bij Obvion specifiek werkt? U heeft eens in de 2 jaar de mogelijkheid om een verzoek tot rentemiddeling in te dienen. De bank wil op die manier voorkomen dat u daar doorlopend om vraagt, het is van belang dit de bewaren tot een moment waarop dat de moeite waard is. Bovendien is het van belang dat de huidige hypotheekrente die u betaalt hoger is dan de rente die voor nieuwe hypotheken geldt, anders valt er op basis van rentemiddeling bij Obvion immers niets te besparen. Daar komt bij dat de huidige rentevaste periode langer dient te zijn dan 2 jaar, zodat het de moeite waard is om daar eerder van af te zien.

Tenslotte kunt u een verzoek tot rentemiddeling bij Obvion indienen wanneer de nieuwe rentevaste periode minimaal gelijk is aan de oude, maar deze niet langer is dan de looptijd van de hypotheek. Het zijn belangrijke voorwaarden, aan de hand waarvan u in aanmerking kunt komen voor rentemiddeling bij Obvion.

Houd er bovendien rekening mee dat de rentemiddeling bij Obvion niet beschikbaar is voor Basis en Compact Hypotheken. Het is wat dat betreft de moeite om op voorhand na te gaan of u in aanmerking kunt komen voor de rentemiddeling en of er door middel daarvan geld te besparen valt.

Kiest u inderdaad voor rentemiddeling bij Obvion? U ontvangt van de bank dan een offerte, waarin de Algemene Voorwaarden netjes worden vermeld. Zodra u akkoord gaat met de offerte worden de nieuwe Algemene Voorwaarden van kracht voor heel de hypotheek. Het betekent in principe dat u de hypotheek opnieuw afsluit, voor de resterende looptijd die er over is. Het is verstandig om samen met de bank of met een onafhankelijke hypotheekadviseur in gesprek te gaan over rentemiddeling bij Obvion, zodat u goed weet wat er mogelijk is en waar u rekening mee dient te houden.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen