Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Centraal Beheer Hypotheken

Centraal Beheer Hypotheken logo

Gebruik maken van Centraal Beheer rentemiddeling of benieuwd wat dat inhoudt? Het biedt de mogelijkheid om de maandlasten van de hypotheek te drukken door gebruik te maken van de lage rente van dit moment.

De hypotheekrente staat historisch laag, wat kansen biedt voor een groot aantal woningbezitters. Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat 20% van de huizenbezitters ervan kan profiteren. De Centraal Beheer rentemiddeling kan een aanzienlijk voordeel op de maandlasten opleveren en er daarmee voor zorgen dat er maandelijks meer geld over zal blijven.

Het is overigens verstandig om goed naar Centraal Beheer rentemiddeling te kijken en daar eventueel een hypotheekadviseur voor in te schakelen. In sommige gevallen is het interessanter om de hypotheek over te sluiten of niets te doen. Een adviseur kan daar goed naar kijken en bijvoorbeeld op voorhand berekenen wat de Centraal Beheer rentemiddeling op zou leveren. Kijk hier vooral kritisch naar op het moment dat u een aflossingsvrije hypotheek heeft, eventueel met een spaarconstructie of een beleggingsconstructie.

Centraal Beheer hypotheken

Oversluiten of rentemiddeling

Wat is Centraal Beheer rentemiddeling eigenlijk en hoe verhoudt zich dit tot het oversluiten van de hypotheek? De rentemiddeling staat voor het middelen van de rente. U middelt de huidige lage hypotheekrente en de rente die u betaalt. Er is sprake van een nieuwe gemiddelde rente die lager ligt dan wat u op dit moment betaalt. Houd er rekening mee dat u daarnaast een boete dient te betalen voor het financieel nadeel dat de geldverstrekker er van heeft. Die boete komt als een klein deel extra rente op de nieuwe gemiddelde rente. In veel van de gevallen levert de Centraal Beheer rentemiddeling uiteindelijk een lagere rente op dan die u nu betaalt. Het is echter verstandig om dat op voorhand goed te laten berekenen.

Benieuwd naar het verschil tussen Centraal Beheer rentemiddeling en het oversluiten van de hypotheek? In dat geval sluit u een totaal nieuwe hypotheek af, eventueel bij Centraal Beheer. De oude hypotheek wordt afgesloten, u betaalt eenmalig een boeterente voor het financiële nadeel dat de bank oploopt. Vervolgens kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten voor de scherpe rente van dit moment. Er is geen sprake van middeling en een uitgesmeerde boete. In plaats daarvan kunt u fris van start gaan. In sommige gevallen is het oversluiten interessanter dan Centraal Beheer rentemiddeling, omdat het een lagere maandlast zal opleveren en de boeterente fiscaal aftrekbaar is.

Rentemiddeling bij aflossingsvrije hypotheek

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek? Het is dan verstandig om zeer kritisch te kijken naar de Centraal Beheer rentemiddeling. Zeker wanneer u een spaarconstructie gebruikt om kapitaal op te bouwen is dat lang niet altijd interessant. Het heeft ermee te maken dat u kunt sparen met de rente die u aan de andere kant betaalt voor de hypotheek. Een lagere rente betekent dat u meer spaargeld zal moeten inleggen om tot het eindkapitaal te komen. Laat daarom altijd goed kijken naar de Centraal Beheer rentemiddeling en probeer een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen die u daar goed over kan adviseren.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen