Beoordeel deze pagina
9,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Aegon Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 7 May 2024
Aegon Hypotheken logo

Gebruik maken van rentemiddeling bij Aegon en vooral benieuwd wanneer dat interessant is? We zetten eerst voor u uiteen wat rentemiddeling is, om vervolgens aan te geven in welke gevallen dat interessant is en wat het u aan voordeel kan opleveren.

Wat is rentemiddeling bij Aegon?

Rentemiddeling bij Aegon werkt op dezelfde manier als bij andere banken. U heeft de mogelijkheid om een lopende rentevaste periode open te breken, zodat u al voor het aflopen daarvan kunt profiteren van de lagere hypotheekrente van dit moment. Het betekent in de praktijk dat u een lagere hypotheekrente gaat betalen, al loopt de bank daardoor rente-inkomsten mis. U betaalt een boete, die Aegon netjes uit zal spreiden over de nieuwe rentevaste periode. U betaalt een boete-opslag bovenop de lagere hypotheekrente. Indien het verschil met uw huidige hoge hypotheekrente groot genoeg is bent u uiteindelijk nog altijd voordeliger uit.

Voordeel van rentemiddeling

Rentemiddeling bij Aegon kan u op die manier een aantrekkelijk voordeel opleveren. Betaalt u nu bijvoorbeeld een rente van 5% per jaar, bedraagt de marktrente 2% en betaalt u na de opslag een tarief van 3,5% per jaar? U bent spekkoper, zonder dat de bank inkomsten mis hoeft te lopen. U haalt het voordeel als het ware alvast naar voren, zodat u daar ondanks de boete-opslag nu al gebruik van kunt maken. Het alternatief zou zijn te wachten tot de rentevaste periode is afgelopen. Tot die tijd betaalt u dan echter nog wel altijd de hoge hypotheekrente. Het is wat dat betreft de moeite waard om nu gebruik te maken van rentemiddeling bij Aegon en er vanaf de komende maanden voor te zorgen dat u op de maandlasten kunt besparen.

Type hypotheek en rentemiddeling

Houd er rekening mee dat rentemiddeling bij Aegon niet in alle gevallen tot de mogelijkheden behoort. Heeft u bijvoorbeeld een aflossingsvrije spaarhypotheek? In dat geval zou een lagere rente betekenen dat u meer spaarpremie in dient te leggen, de rente die u betaalt is namelijk ook de rente die u ontvangt. In die gevallen zouden de maandlasten dus niet afnemen, waardoor het verstandig is om hier een onafhankelijke adviseur naar te laten kijken.

ABN AMRO hypotheken

Heeft u een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek? De kans dat u met rentemiddeling bij Aegon voordeel kunt behalen is dan een stuk groter. Het is echter ook in dit geval interessant om dat te laten berekenen, op basis van de huidige hypotheekrente die u betaalt en de resterende rentevaste periode van uw hypotheek.

Besparen met rentemiddeling bij Aegon

Blijkt u te voldoen aan de voorwaarden om te kunnen profiteren van rentemiddeling bij Aegon? Indien de rentevaste periode niet te lang meer is en u op dit moment een te hoge hypotheekrente betaalt bestaat de kans dat u tot €100 of meer per maand op de maandlasten kunt besparen. U betaalt een veel lagere rente voor de nieuwe rentevaste periode, waardoor zelfs een boete-opslag geen roet in het eten kan gooien. Uiteraard is de volledige nieuwe hypotheekrente inclusief de boete-opslag gewoon fiscaal aftrekbaar en blijft u wat dat betreft optimaal profiteren van de fiscale voordelen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen