Beoordeel deze pagina
5,6/10 (5)
Bedankt voor uw beoordeling

Nationale Nederlanden Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 June 2024
Nationale Nederlanden Hypotheken logo

Nationale Nederlanden biedt sinds september 2016 de mogelijkheid tot rentemiddeling. Dat betekent dat bestaande klanten met een hoge hypotheekrente de mogelijkheid hebben om te profiteren van de lagere hypotheekrente van dit moment.

Dat is mogelijk door bij de hypotheekverstrekker een aanvraag in te dienen om de rente te middelen. Dit is vooral gunstig op het moment dat de hypotheek een rentevaste periode heeft die nog enkele jaren duurt, waardoor er flink te besparen valt door middel van een lagere rente.

Rentemiddeling voor bestaande klanten

Klanten van Nationale Nederlanden kunnen sinds september 2016 gebruik maken van rentemiddeling. De hypotheekverstrekker geeft op de eigen website aan dat dit vooral interessant is voor klanten met een hoge rente en een rentevaste periode die nog enkele jaren duurt. Het is door middel van de middeling dan toch al mogelijk om van de lagere hypotheekrente te profiteren, zonder dat het nodig is om de hypotheek over te sluiten en daar een (hoge) eenmalige boete voor te betalen.

Nationale Nederlanden geeft aan dat rentemiddeling aan de andere kant minder interessant zal zijn voor klanten met een Verzekerd Spaarhypotheek of een BankSpaar Plus Hypotheek. Dat heeft te maken met het feit dat ook de spaarrente binnen de hypotheek dan zal dalen, des is namelijk gekoppeld aan de hypotheekrente die u betaalt. Er is dan meer spaarpremie benodigd om het beoogde spaardoel te bereiken.

Voor- en nadelen van rentemiddeling

Nationale Nederlanden is op de eigen website helder over wat rentemiddeling inhoudt en wat daar de voor- en nadelen van zijn. Enkele voordelen hiervan:

  • Direct profiteren van de lagere hypotheekrente.
  • Geen (hoge) eenmalige vergoeding zoals bij oversluiten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan rentemiddeling, zowel bij Nationale Nederlanden als bij andere hypotheekverstrekkers. Enkele nadelen:

  • Het werkelijke voordeel zal pas in de toekomst blijken.
  • De rente kan lager zijn als de oude rentevaste periode afloopt.
Nationale Nederlanden rentemiddeling

Kosten van rentemiddeling

Zodra u besluit gebruik te maken van rentemiddeling zal Nationale Nederlanden de huidige lage hypotheekrente verhogen met een opslag voor de nieuwe rentevaste periode. Dat doet de hypotheekverstrekker vanwege het tussentijds openbreken van het contract. Dat besluit brengt kosten met zich mee, die Nationale Nederlanden op die manier verrekend. Daarnaast is er sprake van €250 kosten voor de aanpassing van de administratie. Indien u extern advies inwint op het gebied van rentemiddeling kunnen daar uiteraard ook kosten aan verbonden zijn.

Rentemiddeling aanvragen bij Nationale Nederlanden

Klanten van Nationale Nederlanden die gebruik willen maken van rentemiddeling kunnen daartoe een verzoek indienen bij Nationale Nederlanden. Ze hebben daar de mogelijkheid om in te loggen in de persoonlijke omgeving en aan te geven dat ze hier graag gebruik van willen maken. Het gaat om de beveiligde online omgeving, zodat buitenstaanders niet zomaar mee kunnen kijken. Klanten van Nationale Nederlanden hebben de gegevens om in te loggen ontvangen van de hypotheekverstrekkers. Het is daarnaast mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de hypotheekverstrekker en op die manier aan te geven dat u de wens heeft om gebruik te maken van rentemiddeling.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen