Beoordeel deze pagina
9/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Rentemiddeling populairder bij stijgende rente

Rentemiddeling populairder bij stijgende rente
6 dec 2018

De lage rente van de afgelopen jaren heeft veel banken ertoe doen bewegen de mogelijkheid tot rentemiddeling aan te bieden voor hun klanten. Zij hebben op die manier de mogelijkheid om ook tijdens een lopend hypotheekcontract alvast te profiteren van de lage rente. Vooral nu de rente op begint te lopen willen veel mensen daar graag gebruik van maken.

Nog profiteren van de lage rente

De lage rente van de afgelopen tijd had al een belangrijke aantrekkingskracht op veel hypotheeknemers. Sinds de verkiezing van Trump als nieuwe president voor de Verenigde Staten is de onzekerheid op de kapitaalmarkten wat toegenomen. Dat heeft er onder andere toe geleid dat de verschillende grootbanken de hypotheekrente alvast wat hebben verhoogd. Dit lijkt voor veel huizenbezitters een signaal te zijn dat dit voor hen de laatste kans is om nog te profiteren van de relatief lage rente van dit moment. Vandaar dat zij veel aanvragen tot rentemiddeling doen of daar in ieder geval over gesprek gaan. Er ontstaat namelijk vooral voordeel wanneer er net na de afspraak tot rentemiddeling binnen het hypotheekcontact sprake is van een stijgende hypotheekrente.

Rentemiddeling of oversluiten

Toch is het niet in alle gevallen verstandig om gebruik te maken van rentemiddeling. De diverse banken gaan daar op verschillende manieren mee om, waardoor hypotheeknemers er verstandig aan doen om hun persoonlijke situatie helder in kaart te laten brengen. De bank kan daarbij helpen, al leidt een berekening door een onafhankelijk hypotheekadviseur natuurlijk tot de beste resultaten. Het advies met betrekking tot rentemiddeling of oversluiten brengt de mogelijkheden in kaart en helpt daarmee een goed geïnformeerde keuze te maken. Rentemiddeling wint aan populariteit, maar dat neemt niet weg dat huizenbezitters goed kritisch moeten blijven kijken naar de mogelijkheden die er beschikbaar zijn.