Beoordeel deze pagina
10/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Nationale Nederlanden vanaf september van start met rentemiddeling

Nationale Nederlanden vanaf september van start met rentemiddeling
22 aug 2018

Rentemiddeling biedt een alternatief voor de bekende boete bij het oversluiten. Het is dan niet nodig om de boete in één keer te betalen. In plaats daarvan berekent de geldverstrekker een nieuwe rente voor de resterende looptijd van de gekozen rentevaste periode. Het rentetarief bevindt zich tussen het huidige lagere tarief en het hogere tarief waar de klant reeds gebruik van maakt. Nationale Nederlanden heeft aangegeven vanaf september aan de slag te gaan met rentemiddeling, waardoor klanten daar dan ook gebruik van kunnen gaan maken.

Rentemiddeling voor klanten van Nationale Nederlanden

Tot nu toe was het voor klanten van Nationale Nederlanden nog niet mogelijk om gebruik te maken van rentemiddeling. Dat betekent dat zij niet de kans hadden om met een oudere hoge rente te profiteren van de lage rente zoals we die op dit moment kennen. Daar gaat verandering in komen. Nationale Nederlanden heeft aangegeven de systemen goed ingericht te hebben en de markt onderzocht te hebben. Het resultaat daarvan is dat de geldverstrekker het vanaf september voor klanten mogelijk gaat maken om met rentemiddeling te voorkomen dat er een boeterente voor oversluiten betaald dient te worden.

Voor- en nadelen van rentemiddeling

Nationale Nederlanden is op de eigen website transparant over de voor- en nadelen van rentemiddeling. Dat betekent dat de bank spreekt over het profiteren van de lagere rente en het ontbreken van een eenmalige vergoeding. Aan de andere kant geeft Nationale Nederlanden ook aan dat het pas in de toekomst zal blijken of rentemiddeling een verstandige keuze blijkt. Klanten die vanaf september gebruik willen gaan maken van rentemiddeling bij Nationale Nederlanden doen er verstandig aan zich op tijd te melden. Het risico bestaat dat er een run op de mogelijkheid zal plaatsvinden, waardoor het gedurende de eerste weken van september al meteen erg druk zal zijn.